• Praat met een deskundige als je je echt zorgen maakt.

    Centrum voor kindertherapie Hoorn, CVKT, Kindertherapie, Oudercoaching, Specifieke-behandelingen, Trainingen, Adviesbehandeling

Voor wie

Wij helpen bij diverse klachten

Elke ouder wil dat zijn kind zich gelukkig, veilig en tevreden voelt. Soms lukt dit niet. Zit je kind niet lekker in zijn vel? Is ze vaak boos of juist verdrietig? Luistert hij slecht, is het lastig om met elkaar te praten? Is het thuis niet meer gezellig en weet je niet meer wat je moet doen? Je kunt met veel verschillende vragen bij ons terecht.

Tijd om aan de bel te trekken

Als je je echt zorgen maakt, kan het helpen om daar met een deskundige over te praten. We bekijken dan samen welke mogelijkheden er zijn, zodat jullie als gezin snel weer op eigen kracht verder kunnen

Gedrag zegt meer dan woorden

Als kinderen niet lekker in hun vel zitten, merk je dat vaak aan hun gedrag. Denk bijvoorbeeld aan slecht eten, moeilijk in slaap komen, veel ruzie maken of juist stil worden en zich terugtrekken. Voor kinderen en jongeren kan het moeilijk zijn om in woorden uit te drukken wat er precies mis is. Opvallend gedrag kan verschillende oorzaken hebben.

Herken je iets in deze voorbeelden?

  • ‘Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen, is erg verlegen, somber, angstig, kan zich slecht concentreren, slaapt slecht, heeft een negatief zelfbeeld’ (emotionele problemen).

  • ‘Mijn kind is snel boos, liegt, is niet te bereiken, pest andere kinderen, wordt gepest’ (problemen in de omgang met anderen).

  • ‘Mijn kind lijkt veranderd sinds onze echtscheiding, slaapt zo slecht sinds oma overleden is’ (verwerkingsproblemen).

  • ‘Mijn kind heeft moeite met het omgaan met de gevolgen van hoogbegaafdheid, hoog-gevoeligheid, ADHD, autisme ‘ (specifieke diagnoses).

  • ‘Mijn kind is nog steeds niet zindelijk, is zo’n moeilijke eter’ (ontwikkelingsproblemen).

  • ‘Mijn kind heeft veel last van buikpijn, hoofdpijn, eczeem’ (lichamelijke klachten zonder medische oorzaak).

  • ‘Mijn kind is bang voor de hond van de buren, durft niet uit logeren, is bang voor proefwerken’ (problemen met een specifieke aanleiding).

Heb je specifieke vragen en wil je een deskundige spreken?