• Behandeling op maat met snel resultaat.

    Centrum voor kindertherapie Hoorn, CVKT, Kindertherapie, Oudercoaching, Specifieke-behandelingen, Trainingen, Adviesbehandeling

Oudercoaching

Als je bij de opvoeding tegen problemen aanloopt, kan ouderbegeleiding helpen. Een ervaren opvoedcoach kijkt met je mee en leert je omgaan met moeilijk gedrag of lastige emoties van je kind. Je krijgt meer inzicht in jouw relatie met je kind en je krijgt praktische adviezen, zodat jullie snel weer op eigen kracht verder kunnen. De coach maakt gebruik van diverse methodes om je inzicht te geven in de manier waarop je omgaat met je kind. De coach kan ook een keer thuis meekijken hoe de communicatie in de dagelijkse praktijk verloopt. Je krijgt door de begeleiding meer helderheid over je manier van opvoeden en wat jullie als ouders belangrijk vinden voor de ontwikkeling van je kind.

Triple P  (opvoedingsondersteuning)

Triple P is een praktische methode voor positieve opvoedingsondersteuning voor ouders. De opvoedcoach van het Centrum voor Kindertherapie integreert deze methode waar nodig in haar behandeling. Daarnaast heeft ze ook een cursus ontwikkeld, waarin je in vier bijeenkomsten samen met andere ouders leert om deze methode toe te passen in je eigen gezin.

Deze van oorsprong Australische methode reikt je verschillende strategieën aan voor de dagelijkse communicatie binnen je gezin. Je leert hoe je gewenst gedrag bij je kind kunt stimuleren en ongewenst gedrag kunt reguleren. Je krijgt naast informatie ook begeleiding bij het leren toepassen van nieuwe strategieën. Zo wordt de positieve kracht binnen je gezin versterkt en ga jij je zekerder voelen over je opvoeding.  De naam ‘Triple P’ staat voor de drie P’s van Positief Pedagogisch Programma.

Meld je kind direct aan voor een van onze behandelingen