• Praat met een deskundige als je je echt zorgen maakt.

    Centrum voor kindertherapie Hoorn, CVKT, Kindertherapie, Oudercoaching, Specifieke-behandelingen, Trainingen, Adviesbehandeling

Jongeren 12-18 jaar

De puberteit staat bekend als een moeilijke leeftijdsfase. Je hebt de kinderfase doorlopen en je gaat je ontwikkelen tot volwassene. Er gebeurt van alles in je lichaam en ook je gedachten en emoties veranderen. School vraagt veel van je, de invloed van je leeftijdsgenoten wordt groter en je bent het lang niet altijd meer eens met je ouders. Je gaat nadenken over je toekomst, over wie je bent en wat je belangrijk vindt in je leven. Voor ouders kan het in deze fase lastig zijn om met hun kind om te gaan. Jullie relatie verandert. Je wilt je kind wel loslaten, maar soms vraag je je af of het die verantwoordelijkheid al aankan. Je kind zet zich tegen je af en gesprekken kunnen stroef verlopen.

Herkennen jullie dit?

  • ‘Ik voel me de laatste tijd vaak zo somber en ik snap niet goed waarom.’

  • ‘Ik val vaak buiten de groep, maar ja, ik ben ook niet zo leuk als de anderen.’

  • ‘Ik voel me verdrietig en heb het gevoel dat niemand mij begrijpt.’

  • ‘Mijn dochter trekt zich terug en ze is vaak alleen. Ik weet niet meer wat ze denkt en voelt en maak me zorgen.’

  • ‘Alles wat wij als ouders zeggen is verkeerd, hoe kunnen we hem bereiken?’

Blijf niet te lang met dit soort gevoelens rondlopen en praat er eens over met iemand die veel weet van emoties en gedrag van jongeren en wat je kan doen om je beter te gaan voelen. We hebben verschillende mogelijkheden voor behandeling, waardoor je snel zelf weer verder kan en jullie elkaar beter gaan begrijpen.

Heb je specifieke vragen en wil je een deskundige spreken?

© Copyright - Centrum voor Kindertherapie