• Elk kind heeft een eigen verhaal.

    Centrum voor kindertherapie Hoorn, CVKT, Kindertherapie, Oudercoaching, Specifieke-behandelingen, Trainingen, Adviesbehandeling, Werkwijze

Vergoedingen

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

De kindertherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Oudercoaching wordt helaas niet vergoed door de verzekering. We raden je aan om dit vóór de start van de behandeling te checken bij je verzekering.

Je ontvangt maandelijks een factuur van ons voor de behandelingen van die maand. De betalingstermijn is 14 dagen na de factuurdatum. Je betaalt de factuur rechtstreeks aan de behandelend therapeut, waarna je de factuur kunt declareren bij je zorgverzekering. Declareren van facturen bij de zorgverzekering wordt dus niet door de praktijk gedaan, het is je eigen verantwoordelijkheid. Wij rekenen €85,- per sessie.

Lees verder over de werkwijze van een particulier traject.

Vergoeding vanuit de gemeente

Het Centrum voor Kindertherapie heeft een samenwerkingsovereenkomst met Jij & Ik Support. Het centrum treedt in dat geval op als onderaannemer, zodat de behandeling bekostigd kan worden vanuit de Jeugdwet door de 7 Westfriese Gemeenten.

De behandelaren zullen je over deze procedure informeren en aangeven wat extra nodig is bij de aanmelding van de therapie.

Lees verder over de werkwijze van een vergoed traject via Jij & Ik Support.

(Deels) zelf betalen? Aftrekbaar bij belastingaangifte

Als de behandeling niet (geheel) vergoed wordt door je verzekering en je betaalt (een deel van) de behandeling zelf, let er dan op dat je deze kosten bij je belastingaangifte kunt aftrekken als bijzondere ziektekosten.

Meld je kind direct aan voor een van onze behandelingen.

© Copyright - Centrum voor Kindertherapie