• Praat met een deskundige als je je echt zorgen maakt.

    Centrum voor kindertherapie Hoorn, CVKT, Kindertherapie, Oudercoaching, Specifieke-behandelingen, Trainingen, Adviesbehandeling

Ouders en verzorgers

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, wil je daar als ouder graag wat aan doen. Je vraagt je af wat de oorzaak kan zijn en hoe je je kind het beste kan helpen. Ook vraag je je af wat jouw aandeel hierin is en of je misschien iets verkeerd doet. Je doet wat je kan, maar soms is dat niet genoeg. Je ziet je kind worstelen en dit heeft ook zijn weerslag op de rest van het gezin, op school en op de omgang met vriendjes.

Herken je dit?

  • ‘Ik heb het gevoel dat er iets is, dat ze ergens mee zit, maar ik krijg het niet helder.’

  • ‘De maaltijden geven altijd strijd, mijn dochter wil gewoon niet eten.’

  • ‘Mijn zoon loopt na school gelijk door naar zijn kamer en ik spreek hem haast niet meer. Wat gaat er in hem om?’

  • ‘De laatste tijd brengt hij nooit meer vriendjes mee uit school en op zondagavond heeft hij altijd buikpijn.’

Het kan in zo’n situatie helpen om met iemand te praten; iemand die zonder oordeel luistert naar je verhaal en veel weet van kinderen, hun ontwikkeling en de problemen waar je bij de opvoeding tegenaan kunt lopen. Wij bieden ondersteuning en advies, zodat jij je kind beter kunt helpen. Gesprekken met een therapeut kunnen opluchten, je hoeft het niet alleen te doen. Ook voor je kind bieden we begeleiding, waardoor het ontdekt dat het dingen ook anders kan doen en zo zijn eigen kracht en wijsheid terug kan vinden.

Heb je specifieke vragen en wil je een deskundige spreken?

© Copyright - Centrum voor Kindertherapie