Vergoeding door de gemeente

Woont je kind in één van de zeven West-Friese gemeenten Hoorn, Medemblik, Opmeer, Koggenland, Drechterland, Stede Broec of Enkhuizen? Dan wordt behandeling bij het Centrum voor Kindertherapie vergoed door de gemeente volgens de Wet Jeugdzorg. We hebben hiervoor een contract met deze gemeenten afgesloten. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van een huisarts, jeugdarts, kinderarts of andere professional uit het gebiedsteam van de gemeente.

Sociale vaardigheidstraining: Om uw kind aan te melden en om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de gemeente, dient u een beschikking te hebben van het wijkteam.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Woont je kind niet in één van bovengenoemde gemeenten, dan wordt de behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, onder de noemer ‘alternatieve zorg’. We raden je aan om vóór de start van de behandeling na te vragen bij je eigen verzekering of de behandeling inderdaad vergoed wordt. De verzekering vraagt waarschijnlijk om deze gegevens:

  • AGB-code: 90-042841
  • Praktijkcode: 90-51613

Vergoeding verschilt per behandelvorm en per therapeut

De tarieven en de vergoeding door de zorgverzekering kunnen per behandelvorm verschillen. Ook hanteren verschillende therapeuten verschillende tarieven. Meer informatie over de tarieven vind je bij de individuele therapeuten.

Zelf betalen? Aftrekbaar bij belastingaangifte

Als de behandeling niet vergoed wordt en je gaat zelf betalen, let er dan op dat je de gemaakte kosten voor kindertherapie bij je belastingaangifte kunt aftrekken als bijzondere ziektekosten.

Wijze van betaling

Je ontvangt maandelijks een factuur van ons. De betalingstermijn is 14 dagen na de factuurdatum. Je betaalt rechtstreeks aan de behandelend therapeut.

Heeft u specifieke vragen en wilt u daar een specialist over spreken?

© Copyright - Centrum voor Kindertherapie